kuva16.jpg

Raskas kalusto

Liikenteen suurimmat kulkupelit ovat tärkeässä osassa apks.fi:ssä, koska sivusto alun perin sai alkunsakin tekijän kiinnostuksesta rekkoja kohtaan. Toisaalta raskaalle kalustolle omistetut nettisivut ovat aika harvassa Suomessa, joten ehkä tarjonta on enemmän kuin paikallaan. Tyypillisestä julkisesta keskustelusta poiketen täällä lähtökohta on se, että suuri ajoneuvo tuo suuren vastuun ja tuon vastuun ottajia on kunnioitettava.

Kirjoittaja

Aki Pouta on ollut jo vuosia innostunut rekoista, eikä tuo ilmiö näytä kuin vain voimistuvan. Kaikki tämä tarjonta on oikeastaan saanut alkunsa siitä, että valtaisa kiinnostus on purkautunut osittain luovan työn kautta. Asioista innostuneena niistä on tullut otettua selvää ja tietämystä on voinut jakaa kaikille tekstin muodossa. Raskasta kalustoa Aki Pouta on myös kuvannut, ja kamera on edelleenkin usein valmiina ikuistamaan komeita ajopelejä.

Raskas kalusto

Pankkolava ja muita käsitteitä

Pankkolavaa käytetään tukkiautoissa

Sanasto on uusi osio apks.fi:ssä, jossa selitetään ajoneuvoihin ja liikenteeseen liittyviä käsitteitä. Selityksen lisäksi saatavilla on luotettava käännös englanniksi. Tämän päivän kuljetusalahan alkaa olla jo sen verran kansainvälistynyttä, että tuskin englannin opiskelu hukkaan menee.

Janne Hötti paras nuori kuljettaja

Janne Hötti keskittyneenä

Kuljetusmessujen ohessa pidetyn YETD-finaalin voittajaksi nousi kuopiolainen Janne Hötti. Toiseksi tuli Mikko Lunki ja kolmanneksi Ville Pöllä. Lukaise tiedot kisasta ja katso kuvat finaalista.

Ympäristöstämme huolehtija

Roska-auto on tuttu näky kaduilla

Roskakuski pitää huolen siitä, että meidän ei tarvitse elää roskapussien seassa. Silti saatamme ärsyyntyä kadun tukkivasta tai jalkakäytävän valloittavasta roska-autosta. Auton sisältä asia näkyy aivan eri valossa. Apks.fi hyppäsi jätepakkarin kyytiin, kun se suuntasi kohti Jyväskylän ydinkeskustaa.

Asiaa ammpätistä

Ammattipätevyys tuo kasan kortteja

Onko sinulla ammattipätevyysasiat kunnossa? Oletko jo käynyt direktiivipäivät? Mietitkö kenties vielä, tarvitsetko ajotehtävissäsi ammattipätevyyttä? Tästä Euroopan unionin tuomasta kuviosta on nyt apks.fi:n blogissa kirjoitus, joka toivon mukaan tuo selkeyttä direktiivien koukeroihin.

Kelvollista XHTML 1.0:aa Youtubeapks.fi Youtubessa Facebookapks.fi Facebookissa Tilaa RSS-syöteTilaa RSS-syöte eXTReMe Tracker